Gázszerelő, Fűtésszerelő Budapest, eladás, kondenzációs kazán karbantartás, beüzemelés.
Megújuló energiaforrású rendszerek beüzemelése kiépítése, javítása és karbantartása.

Főoldal Cégünkről Kapcsolat Szolgáltatásaink Vásárlási feltételek Partnereink

Keressen minket az alábbi telefonszámok bármelyikén!

Pest: 06 30 548 1226
Buda: 06 30 234 2017

Vegyes tüzelésű kazán

 

A vegyestüzelésű kazán napjaink egyik leghatékonyabb fűtésrendszere, amely szinte bármilyen típusú szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető. Remek fűtési alternatívát jelent, hiszen nemcsak környezetbarát, hanem működtetése sokkal olcsóbb a gázfűtésnél is.
Vegyes tüzelésű kazán

 

Mivel üzemeltethető a vegyestüzelésű kazán?

A vegyestüzelésű kazán bármilyen szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető, számos tüzelőfajtával kompatibilis. A fűtéshez használható tűzifa, szén, pellett és brikett is, de bármilyen növényi hulladék elégetésére is szolgál, amely a kertünkben, vagy a környezetünkben halmozódott fel. Többek között ezért is olyan népszerű a vegyestüzelésű kazán azon családok körében, akik nyitottak a megújuló energiaforrások használatára.
Vegyes tüzelésű kazán, fapellet

 

Milyen típusú vegyestüzelésű kazánok léteznek?

Különböző méretű tűzteres vegyestüzelésű kazánok közül választhatnak azok, akik korszerű fűtésrendszert szeretnének kiépíteni. A tűztér nagysága eltérő mennyiségű tüzelőanyag befogadására képes, egyes kazánokba akár méteres darabokban is elhelyezhető a fűtőanyag.
A megfelelő típusú vegyestüzelésű kazán megtalálásához kérje gázszerelő szakember segítségét. A lakóegység nagysága és a fűtéstechnológia fajtája jelentősen kihat a megfelelő méretű vegyestüzelésű kazán választására.

 

Hogyan használható a vegyestüzelésű kazán?

A tüzelőanyag adagolása manuálisan működik, a felhasználónak saját magának kell elhelyezni a szilárd típusú fűtőanyagot a tűztérbe. Minél nagyobb a vegyestüzelésű kazán tűztere, annál nagyobb méretű és mennyiségű tüzelőanyag elégetését teszi lehetővé. A tűztér nagyságától függően a fűtőanyag általában 2-6 óra alatt ég le, ezt követően a kazán újratöltése szükséges. A 6 óra leégési idő már a vegyestüzelésű kazánok esetében is kiemelkedő hosszúságúnak tekinthető.
A vegyestüzelésű kazánt közvetlenül a központi fűtésrendszerhez kell csatlakoztatni. Használatával kedvező fenntartási feltételek mellett biztosíthatjuk az épületben lakók fűtési és melegvíz használati szükségleteit, egy puffertartály beiktatásával pedig tovább növelhetjük a fűtőeszköz hatásfokát.
A vegyestüzelésű kazán használható önmagában, de gázfűtéssel is kombinálható. Amennyiben a lakóegységben gázfűtés is kiépítésre került, akkor folyamatos fűtést biztosíthatunk akkor is, amikor nem tartózkodunk otthon. A vegyestüzelésű kazán ugyanis folyamatos tüzelőanyag adagolást igényel, míg a gázfűtéssel távollétünk alatt is gondoskodhatunk a „temperáló fűtésről”.

 

Kiknek ajánlott a vegyestüzelésű kazán használata?

A vegyestüzelésű kazán mindenkinek ajánlott, akik nyitottak a megújuló energiaforrások használatára, odafigyelnek a természet megóvására, valamint alternatívát keresnek a gázfűtéstől való függetlenedésre. Fenntartása olcsó, amely többcélú fűtési megoldást biztosít üzemeltetőjének.

 

Milyen előnyei vannak a vegyestüzelésű kazán használatának?

  • Könnyű az üzemeltetése. Szakmai tudás hiányában is könnyen és biztonságosan üzemeltethetjük vegyestüzelésű kazánunkat.
  • Hosszú távú működés. A vegyestüzelésű kazánok nagyon ritkán hibásodnak meg, kevés szakember által végzett javítási munkálatot igényel.
  • Gazdaságos fűtéstípus. Vegyestüzelésű kazánt bármilyen típusú szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethetünk, így akár a kertünkben felhalmozódott növényi hulladékkal is fűthetünk, vagy melegíthetünk vizet.
  • Környezetbarát technológia. A vegyestüzelésű kazánok a fosszilis energiahordozókkal ellentétben a megújuló energiaforrások használatára hivatott.

 

Milyen hátrányai vannak a vegyestüzelésű kazán használatának?

  • Magas bekerülési költség. A vegyestüzelésű kazánok nyújtotta fűtési alternatívára való áttérés magasabb bekerülési költségekkel járhat, amely sokakat eltántoríthat a megújuló energiaforrásokat használó fűtőberendezés bekötésétől.
  • Emberi erőforrás igényes. A vegyestüzelésű kazán a tűztér folyamatos utánpótlását igényli, amennyiben megfelelő hőmérsékleten szeretnénk tartani a lakást, vagy a melegvizet.
  • Égéstermék felhalmozódása. A tüzelés során nagy mennyiségű égési salakanyag halmozódhat fel, amelyet rendszeresen el kell távolítani a tűztérből.
  • A tüzelőanyag tárolása egyeseknek kellemetlenséggel járhat, különösen ha szénnel fűtünk a vegyestüzelésű kazánban.