Gázszerelő, Fűtésszerelő Budapest, eladás, kondenzációs kazán karbantartás, beüzemelés.
Megújuló energiaforrású rendszerek beüzemelése kiépítése, javítása és karbantartása.

Főoldal Cégünkről Kapcsolat Szolgáltatásaink Vásárlási feltételek Partnereink

Keressen minket az alábbi telefonszámok bármelyikén!

Pest: 06 30 548 1226
Buda: 06 30 234 2017

Gázszerelés

Az RM-Gáz Kft. szakembereinek tapasztalatai szerint a legtöbb háztartásban nem fordítanak kellő figyelmet a gázszerelésre. A régi gázvezetékek és gázkészülékek, gázkazánok vizsgálata azonban szükségszerű, ugyanis a meghibásodott fűtőberendezések szivárgásnak indulhatnak, ami a rezsi- és szervizköltségek növekedéséhez vezethet. A helytelenül működő gázkazán tehát életveszélyes is lehet.

Gázszerelő szakember, gázkazán szerelés

Mit értünk gázszerelés alatt?

Gázszerelés alatt a gázszerelő által végzett gázkészülék ellenőrző és javító tevékenységet értjük. A gázszerelő a földgázellátásról szóló törvény szerint nemcsak csatlakozóvezeték és felhasználói berendezéseket létesít, hanem a biztonsági előírásoknak megfelelően rendszeres ellenőrzési tevékenységet is végez. A gázszerelés során ellenőrzik, és szükség szerint javítják gázvezetékeket és a gázkészülékeket.

 

Gázszerelés során felmerülő tevékenységek:

  • Gázkészülék, gázkazán, kazán biztonsági felülvizsgálata
  • Gázszivárgás ellenőrzése
  • Gázkészülék, gázkazán, kazán csere javaslat
  • Új gázkazán beszerzése
  • Gázkészülék, gázkazán, kazán üzembe helyezése
  • Gázkészülék, gázkazán, kazán bekötése
  • Gázkészülék, gázkazán, kazán javítása
  • Gázkészülék, gázkazán, kazán karbantartása

 

Mit kell tudni a gázszerelés folyamatokról?

A gázszerelés első fázisa a fűtőberendezés, gázkazán felülvizsgálata. Ilyenkor a gázszerelő átvizsgálja a meglévő gázkészüléket, kazánt és a gázvezetékeket, ellenőrzi a berendezés helyes működését és kizárja a gázszivárgás veszélyét. A megfelelő működésről legalább évente szükséges meggyőződni a fűtésszezon indulása előtt.
Amennyiben a gázszerelés során hibát találnak a gázkészülékben, akkor a gázszerelő javaslatot tesz a berendezés szervizelésére. A javítás kétféle módon történhet. Kisebb hibák esetén a berendezés kerül javításra, nagyobb problémák esetén azonban a gázkészülék, gázkazán csere is indokolt lehet.

 

Miért fontos a rendszeres gázszerelés?

Gázszerelésre évente legalább egy alkalommal kellene időt fordítanunk. A téli és nyári átállások során különösen indokolt gázszerelő által átvizsgáltatni a teljes fűtőberendezést, hogy időben kiküszöbölje a fennálló és kialakuló problémákat.

Rendszeres karbantartással növelhetjük a gázkészülék élettartamát, valamint csökkenthetjük a szervizköltségeket. A folyamatos szervizelés során a felmerülő problémák kezelése időben történhet meg, elkerülve ez által az összetettebb problémákat. A hibás gázkészülékek a szervizköltségeken kívül a rezsiköltségek emelkedését is eredményezheti.

Mindezek felett elsősorban azért fordítsunk időt a gázszerelésre, mert a berendezések meghibásodása, eldugulása és helytelen működése során gázszivárgás léphet fel, amely halálos szén-monoxidmérgezést okozhat.

Bízzuk a gázkészülékek szerelését hozzáértő és tapasztalt szakemberre, hiszen a helyes működéssel nem csupán pénzt takaríthatunk meg, hanem megóvhatjuk szeretteink életét is.
Gázszerelő hívás, gázkazán szerelés